SEMAKAN LESEN AGENSI PERSENDIRIAN DAN TAPISAN KESELAMATAN PENGAWAL TEMPATAN

    
Laman web ini adalah kemudahan kepada orang awam yang ingin menyemak status lesen syarikat kawalan keselamatan dan penyiasatan persendirian yang berlesen dengan Kementerian Dalam Negeri di bawah Akta Agensi Persendirian 1971 dan status tapisan keselamatan pengawal keselamatan warganegara tempatan. Keputusan semakan status lesen syarikat adalah berdasarkan kepada lesen yang masih sah pada tahun semasa. Sila laporkan kepada Kementerian Dalam Negeri sekiranya mendapati syarikat beroperasi tanpa lesen.

This website enables the public to check the status of license for private security and private investigation companies licensed by the Ministry of Home Affairs under the Private Agency Act 1971 and the security vetting of security guards (Malaysian only). The search result on the status of company license is based on the validity of the license in current year. Please report to the Ministry of Home Affairs Malaysia if company is found to be operating without license.

Kementerian Dalam Negeri tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan atau kerugian samada sengaja atau tidak disengajakan daripada maklumat yang disiarkan di laman ini.

Unit Agensi Persendirian.
Bahagian Keselamatan dan Ketenteraman Awam
Kementerian Dalam Negeri
Tel: 03-8886 8571/8321 Faks: 03-8889 1763 Email: unitagensi@moha.gov.my
Today : 20 Visits
This Month : 392 Visits
This Year : 1886 Visits